MikaHekkanen Aiheen vieressä on aina tilaa

Kulttuurivihamielinen hallitus

Olemme jo tottuneet siihen, että nykyhallitusta kutsutaan kaikkien aikojen koulutusvihamielisimmäksi. Tämä väitehän on totta kai perusteltua, koulutuksen kuristaminen ja sen kautta sosioekonomisen aseman periytymisen vahvistaminen sekä sukupolvien yli yltävä tuloerojen kasvattaminen ovat ilmeisiä tekoja ja tuloksia nykyisestä hallituspolitiikasta.

Mutta ei, hallitus ja sen suojassa toimivat virkamiehet eivät vihaa pelkästään koulutusta. On aivan selvää, että yhteiskunnan pohjasakka – opiskelijoitten lisäksi ainakin työttömät ja työkyvyttömät ovat hallintomme kohderyhmänä. Heitä ohjataan kepillä ja kepillä (sic, siis porkkanan sijaan) ja heistä pyritään tekemään työttömien halpa- tai ilmaistyön reserviarmeijaa. Heille suunnitellaan pelkästään kurittavia velvollisuuksia, työnhaun vaatimuksia ja lisää raportointia työnhaustaan ja työttömyydestään. Ainoat työpaikat, mitä uudet vaatimukset tuottavat, ovat turhien raporttien turhaa lukemista – byrokratiaa ja normeja siis lisätään täysin vastoin hallituksen norminpurkutavoitteita.

Mitä työtön sitten saa tehdä paperien täyttämisen lisäksi? Ei ainakaan mitään kulttuuriin viittaavaa. TE-toimiston virkamiehet suuressa erehtymättömyydessään ovat alkaneet tehtailla pienistäkin, uutisoinnin mukaan harrastusluonteisista, toimista yrittäjyystuomioita. Omakustannelevyn julkaisu on yritystoimintaa, satunnaisten soittokeikkojen laskutus laskuttajapalvelun kautta on yritystoimintaa ja käsintehtyjen plektrojen valmistus sekä myynti on yritystoimintaa.

Työtön ei siis saa harrastaa ainakaan kulttuurihommia, jos vaarana on saada harrastamisesta kolikko tai kaksi. On siis aivan oikeutettua väittää hallinnon, siis poliitikkojen ja virkamiesten harmaan joukon, vihaavan koulutuksen lisäksi työttömiä ja kulttuuria.

http://www.rumba.fi/uutiset/te-toimistolta-huolestuttava-lausunto-kaikil...

http://www.rumba.fi/uutiset/suomi-kuntoon-teki-plektroja-harrastuksena-t...

http://www.talouselama.fi/kommentit/kevytyrittajyys-vaihtui-kertaheitoll...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat