MikaHekkanen Aiheen vieressä on aina tilaa

Olen ylpeä suvakkihuora

En aikonut kirjoittaa kampanjassani mitään maahanmuutosta, mutta eiliset Helsingin tapahtumat saavat minut tuomaan julki oman mielipiteeni tässä ”ääripäiden keskustelussa”.

En voi sanoa kannattavani hallitsematonta muuttoliikettä. Itse asiassa en tunne ensimmäistäkään ihmistä, joka on avosylin toivottamassa vastaan jokaisen, joka on Suomeen tulossa. Tuntemani ”suvakit” ovat kuitenkin kriittisesti maailman tapahtumiin suhtautuvia ja ajattelevia ihmisiä, jotka joutuvat puntaroimaan turvapaikanhakijoitten pakolaisuuden syitä ja myös heitä vastaanottavien maitten kykyä selvitä maahanmuutosta, johon Suomikaan ei ollut pari vuotta sitten riittävästi valmistautunut. Mielestäni kuitenkin Suomella on erinomaiset mahdollisuudet ottaa vastaan apua tarvitsevia ihmisiä. Rahasta se ei ole kiinni – nytkin palkansaajille ja yrittäjille ollaan järjestämässä satojen miljoonien eurojen veronkevennyksiä.

On selvää, että globaali solidaarisuus ja tasa-arvo tarkoittavat sitä, että rikkaat joutuvat luopumaan jostakin, jotta köyhät voivat saavuttaa samoja etuja.

Kuulun kuitenkin siihen ”toiseen ääripäähän”, perustuslain, ihmisoikeuksien ja humanitäärisen avun puolustajiin, ”suvakkeihin”. Oikeastihan tätä ei voi ääripääksi edes kutsua, vaikka äärioikeistolaisen väkivallan normalisoinnin vuoksi sitä ääripääksi kutsutaankin. Tuomitsen jyrkästi rasististen liikkeitten kuten Suomi Ensin ja Rajat Kiinni toiminnan. Kyllä, rasististen, vaikka itse käyttävätkin käsitettä maahanmuuttokriittinen. SE:n mielenosoittajien käytös eilisessä, lähes ihmishengen vieneessä, tapahtumassa paljasti näitten henkilöitten todellisen luonteen. Kyse on verenhimoisesta ja ”vastustajiensa” kuolemasta hekumoivasta ääriliikkeestä, jonka toiminta on viimeistään nyt, toiminnan jalkautuessa netin vihapuheesta kaduille, osoittautunut olevan kaiken inhimillisyyden ulottumattomissa. Saman ääripään, silloin SVL:n lipun alla, toiminnan ylilyönnin vuoksi yksi ihminen on jo menettänyt henkensä.

Joko alkaa olla aika julistaa nämä järjestöt rikollisiksi vai odotammeko sitä, että hirttoköyttä pitelee itsemurhakandidaatin sijaan joku äärioikeistolaiseen uniformuun pukeutunut kantasuomalainen?

Ihmisten on pidettävä toisistaan huolta, riippumatta sukupuolesta, iästä, alkuperästä, kielestä, uskonnosta, vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat