MikaHekkanen Aiheen vieressä on aina tilaa

Oulun yritykset ja liiketilat eivät kohtaa

Yritykset ja liiketilat eivät kohtaa Oulussa, tämän näkee jo satunnainen Oulun tai Haukiputaan keskustan läpikulkija. Tyhjiä tai tyhjeneviä tiloja on tarjolla mielin määrin, eikä ainakaan tilojen laatu tai sijainti ole tyhjyyden syynä.

Keskustan alueella Stockmannin ja Pukumiehen kiinteistöt tuovat muurmanskilaisuutta katukuvaan, kolkkoa tyhjyyttä. Husson isällinen tuijotus vain lisää karua vaikutelmaa. Tosin olen Husson kanssa hyvinkin samaa mieltä siitä, että jotain tulisi tehdä yritysten houkuttelemiseksi näille erinomaisille sijainneille! Itse tiloista on hyvin vaikea löytää moitteen sijaa – tosin nykyisessä taloustilanteessa kaupungin parhaitten tilojen hintataso voi olla monelle yritykselle kynnyskysymys.

Samaa karuutta on myös Haukiputaalla. Aivan keskeisimmillä paikoilla on tarjolla tiloja pienistä selkeästi suurempiin tiloihin, mutta tyhjyys on vallitseva mielen tila täälläkin.

Ymmärrän, että yrittäjät eivät tämän hetken taloustilanteessa ole valmiita suuriin muutoksiin eikä nykyinen tilanne pahemmin houkuttele uusia yrittäjiäkään, uusia työllistäjiä. Suomen talous pitäisi saada selkeään nousukurssiin, johon leikkaus- ja kurjistuspolitiikalla ei päästä. Julkiset investoinnit, vaikka saatavilla olevalla nollakorkoisella lainalla, parantaisivat palkansaajien ostokykyä ja vahvistaisivat kotimaisen kulutuksen kasvua – eli toimisivat talouskasvun kiihdyttäjinä. Ei, en usko jatkuvan kasvun tuomaan autiuteen, se ei ole pitkällä aikavälillä mahdollista, mutta juuri tällä hetkellä, maailmassa jonka kapitalismi on tällaiseksi muovannut, tarvitaan aktiivista talouskasvua tukevaa politiikkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat